Publicaties

Bram de Vries

Ga naar Bram

Klik Hier

Het migreren van financiële processen naar een Shared Services Organisatie (SSO) is binnen middelgrote en grote ondernemingen een standaardactiviteit geworden. Helaas wordt bij het bepalen van een route naar een financiële SSO onvoldoende over de muur naar collega-bedrijven gekeken om de valkuilen te vermijden en van successen te leren. Onderstaand vindt u de 5 allergrootste valkuilen die u zeker dient te vermijden….

Als leidinggevende of professional in een shared service organisatie, moet je kiezen welke diensten je levert en standaardiseert. Vraag jij je ook af hoe ver je bent met verbeteren of wat de volgende stap is?

Succesvolle shared services leveren diensten van hoge kwaliteit. Het zijn productieve en efficiënte organisaties. Ze opereren als een geoliede machine. Vakkundige, gemotiveerde professionals bepalen het succes.

We hebben het SEED-model in de shared service praktijk ontwikkeld voor het continu verbeteren van jouw shared services.

Carina van Reeven

Ga naar Carina

Klik Hier
Bram de Vries

Ga naar Bram

Klik Hier

De keuzes voorafgaand aan de opbouw van uw financieel Shared Services Center (SSC) zijn bepalend voor het succes van uw SSC. Te vaak ligt de focus op het migratieproces zelf en wordt er te weinig aandacht besteed aan de Initiële keuzes die de structuur, scope en cultuur binnen uw SSC bepalen. 

Indit artikel 5 keuzes die, voorafgaand aan de migratie, de basis leggen voor het slagen van uw financieel SSC

Over bouwen hoef je Henri de Pater (directeur Finance BAM Bouw en Vastgoed) met zijn jarenlange ervaring bij BAM niets wijs te maken. Maar het bouwen van een moderne finance organisatie voor BAM Bouw en Vastgoed bleek zelfs voor deze routinier een pittige klus. 

Organisatorische veranderingen met een nieuw shared service center, draagvlak creëren, gedragsverandering beïnvloeden en tegelijkertijd een SAP-implementatie – dit project vroeg om een speciale aanpak, compleet met Dragons’ Den. Ellen Masselink en Carina van Reeven stonden hem bij in deze transformatie.

Carina van Reeven

Ga naar Carina

Klik Hier
Scroll naar boven